Turbonews

 

Merry little Turbotits Christmas på Tempel

 

PUBLICERAT: 2015-01-09

 

Under december 2014 var Turbotits Karlstads kvinnligaste julbordsorkester och platsen var Tempel/Brasseriet. Föreställningen var en "intim galashow i miniformat där nogsamt tillredda musikaliska cocktails spetsade med hårspray och humor leder vägen via åttiotalsglam till Skumtomteland" samt "en julbordsunderhållning där behån håller vad tröjan lovar". Detta i kombination med bandnamnet fick några besökare att känna oro inför vad det egentligen var de skulle se. Men många modia människor kom ändå och fick bland annat stifta bekantskap med renflickorna Renée, Renita och Renata som med fylliga former och yppiga horn bjöd på julig barbershop. Vidare bjöds det på utvalda 80-talsfavoriter och inte ens självaste Anna Book kunde hålla sig från att "bara dyka upp".

Turbotits i final i Svensktoppen Nästa Värmland

PUBLICERAT: 2014-06-06

 

Under våren 2014 deltog Turbotits i den rikstäckande musiktävlingen Svensktoppen Nästa med egna låten "Turbogirl". 1146 nyskrivna bidrag hade skickats in till tävlingen och "Turbogirl" klarade sig till en regionsfinal i Värmland vilken gick av stapeln på Sandgrundsudden i Karlstad 5/6 2014. Vinnare av den värmländska delfinalen blev bandet Familjebok. Foto: Hans Cullberg.

Nostalgiparty Karlstad drog större publik än W.A.S.P

PUBLICERAT: 2014-03-05

 

NP Event arrangerade 28/2 återvändarträff för 50- och 60-talister med anknytning till Karlstad på Nöjesfabriken i Karlstad. Uppslutningen var större än arrangören vågat hoppats på. Ca 1250 personer festade loss till liveband, DJ's och karaokebar. Turbotits representerade det poppiga 80-talet och spelade som sista band. Spelningen inleddes med en leopardmönstrad troschock till tonerna av Dallas och Susanne Lanefeldts uppmaning om att "kniiiiiipa". Därefter fick publiken bjuda på en födelsedagssång för bandets nyblivna 40-taggare Åsa som faktiskt verkade bli genuint överraskad över att få en bukett rosor av självate Mr Munkfors mitt i spelningen.

 

Turbotits kompar Julstört på KCCC

PUBLICERAT: 2013-12-30

 

Under december 2013 kompade Turbotits tillsammans med Thomas Gantelius föreställningen Julstört som spelades på Karlstads Congress & Culture Centre. Huvudkaraktärerna "De tre vice männen" gestaltades av Björn Starrin, Malte Hallquist och Johan Östling. Föreställningen var en fristående Stört-produktion på temat jul och lockade ca 2200 personer under två kvällar. Förutom Stört-ensemblen och orkester så fanns också 21 dansare från Dansstudion i Karlstad med för att göra upplevelsen ännu större. Det var så mycket människor så att det knappt gick att få plats med alla på samma foto ens.

Skänk så spelar vi med Radio Värmland

PUBLICERAT: 2013-10-12

 

Som en del i insamlingskampanjen till Världens Barn under oktober 2013 fanns Turbotits med som "levande jukebox" på stan där förbipasserande hade möjlighet att skänka pengar och samtidigt önska en låt i direktsändning. Under två veckor pågick kampanjen som slog nytt insamlingsrekord. Totalt samlades 7,3 miljoner kronor in till Världens Barn genom alla de regionala p4-stationerna. Vi är glada över att vara en del av detta!

© Turbotits 2012-2015. All Rights Reserved // info@turbotits.se