Turbofacts

Jay-Loe

Also known as: Jolene Fredricson

 

Gör i bandet: Trumslyna

 

Den här kvinnan har inte bara skinn näsan utan även på pukorna och här snackar vi hängpukor. Jolene är inte bara kvinna, hon är också hamster. Fyra trumset och en komplett studio, kilometervis av sladdar i alla former och färger, discolampor och rökmaskiner. Hon fixar egentligen festen helt på egen hand och hon behärskar dessutom alla instrument. Jolene är den i bandet som gärna avsätter 3 timmar extra för att göra ljusriggen extra massiv och hon är även den enda i bandet som på riktigt förstår sig på att uppskatta en fin polyrytmik.

 

Måtto: If you can't fix it with ducttape or Pina Colada, it ain't worth fixing!

 

Ogillar: Folk som plankar fel på Youtube!

Proud Märith

Also known as: Marlene Sundberg

 

Gör i bandet: Gitarrbimbo

 

Brottas med utmaningen att spela alla 80-tals synthslingor på gitarr och kommer undan med att sjunga vissa gitarrsolon genom att hänvisa till kön och hårfärg. Förutom att vara strängböjare gillar Marlene att leka med Barbiedockor och dikta om påhittade alteregon på facebook. Marlene skriker som en bimbo när hon backar med släp, för då blir det oftast riktigt bra. Har initialt tagit på sig rollen som bandets bullmamma, men börjar bli utkonkurrerad av Åsa som blivit allt mer frekvent med bakandet. Drömmer om att en gång på allvar få tolka Kikki Danielsson...

 

Måtto: Ett nej är inte alltid ett ja.

 

Ogillar: Att ett nej inte alltid är ett ja.

Turbotits är en helkvinnlig powertrio från Karlstad. Bandet grundades i februari 2012 och består av Marlene Sundberg, Åsa Gillgren och Jolene Fredricson. Repertoaren hämtas företrädelsevis från det poppiga 80-talet och låtarna tolkas i rock-trio-sättning, trummor, bas och elgitar. Genom att alla i bandet sjunger lyckas Turbotits som litet rockband ändå få ett stort sound. Om man söker ett unikt coverband med en noggrant genomarbetad och nischad repertoar så kan man sluta att leta här. Turbotits ger dig en neonskimrande nostalgikavalkad med glam och spelglädje från de sprayfyllda pudelrockfrillornas årtionde. Turbotits sätter alltid musikalisk kvalitét i första hand. Yta, champange och groupies prioriteras därefter.

Pamela Ph-Ewing

Also known as: Åsa Gillgren

 

Gör i bandet: Bitchslap-basar

 

Har stämband av stål, en vilja av järn, lite murbruk i fickan och alltid ett nysnickrat medley tillhands. Åsa styr upp stämsångs-arrangemangen och är trots sin späda kroppsbyggnad en riktig klippa till bas-tant att luta sig mot. Precis som Lena Ph syr Åsa alla accessoarer till bandet i neon och spets och hennes man konstruerar specialdesignade chockrosa effektpedaler. Numer även befordrad till släpvagnsansvarig.

 

Måtto: Man kan aldrig får för möe sås.

 

Ogillar: Motvind och orättvisor. Och för lite sås.

© Turbotits 2012-2015. All Rights Reserved // info@turbotits.se